Thursday, July 29, 2010

Ibarat Rumput.....

...................
nie aku ambil video nie dari classmate yang uplod video nie kat fb...rasa macam menarik nak kongsi kat sini...
jom hayati....
...........
....
....
video
..........
...
..malas nak komen...bace dan faham sendiri ...^ ^...

Wednesday, July 28, 2010

Pujangga Sengal...


.....................................................................................................................................................................................muka sekarang tgh panik +risau+gelabah seperti gambar diatas..............
ini semua pasal tesis la...entah macam mana  leh terjerumus memilih pertaniaan dagangan ubi kayu....
............disebabkan otak aku minggu nie dah tak berapa betul maka....hidup pun tak keruan sehingga terkeluar  madah-madah cinta yang meloya kan tekak... dah tak terdaya nak simpan maka diluahkan kat blog ni...tak tahu la bila  mempunyai masalah di atas secara semulajadi ter jadi pujangga la pula...
............sangat geli...geli...dan geli...
......
MEMBERIKAN SELURUH CINTAMU KEPADA SESEORANG 
BUKAN LAH JAMINAN DIA AKAN MEMBALAS CINTAMU 
JANGAN MENGHARAPKAN BALASAN CINTAnya
TUNGGULAH JIKA CINTA BERPUTIK DIHATINYA
JIKA TIDAK BERBAHAGIA LAH KERANA CINTA TUMBUH DI HATI MU....

.....................wawawawawa.................
nie kalau member-member aku bace mesti gelak-gelak...alahai miss serabut serabai..apakah yang berlaku pada dirimue...
jangan biarkan diri anda dalam paras tekanan tinggi kerana ayat-ayat pujangga akan terus keluar....
sehingga taik telinga suraya boleh cair jika membaca nya........

........sangat tersentap........

‎"perkara yg telah ditakdirkn utk ku 

pasti aku dapat walaupun aku lari daripadanya , 

dan perkara yg ditakdirkn bukan utk ku pasti tidak kan dapat

 walaupun aku bersusah payah utk mendapatkn nya"

.
............erm amcam dah bace benda nie..
ada siapa-siapa terkesima...
tapi hidup hanya sekali so bercinta la banyak kali baru tahu macam mana perasaan heartbroken tue...wawawawa.....

p/ s" sekadar peringatan jek tiada kena mengena soal hidup dan mati aku.............

Friday, July 23, 2010

Jangan biar hati terluka

...........bila kita cinta kat seseorang yang tak cinta kita..apakah perasaan anda??

a) sedih ...........( kita bukan citarasa nyer)
b)kecewa .............( rupanyer dia dah berpunya)
c)terluka............ ( diri tak dihargai)
d) malu.......... ( syok sendiri)

...............jAwapanya.......padan muka ko....jangan cinta pada yang tak sudi...

Hahahahah........jawab la sendiri...siapa pernah rasa dia tau....huk3.....

Monday, July 19, 2010

..........aksi-aksi yang perlu ditapis............

.........lepas mulut penat mengunyah-nguyah perut lak rasa macam nak meletus 
maka tak elok terus balik ke rumah...
jadi melencong sekejap round2 sekeliling upsi 
..........pak guard lak mata layu2 nak tidur la tue...
.........
....
...
...............
........
.....
.........
....
motif?????
.......................
....
...............
........
...
.............nak ambil gambar sambil bjalan konon..hampeh tak jadi
............
.........
...
..........amik ko budak sengall...terjuih bibir dier...
ngok ngekk
...........aksi-aksi ini untuk mengurangkan kesenakan perut yang dasyat....

one night only..

.............fuh..pejam celik terngangang ternguap-nguap akhirnya dah semester 7 di upsi nie...
semester depan pergi praktikum lak...ermm..
.nie las semester last nak gaduh2 cyg ngn member2...
.lepas nie semua akan buat haluan yang telah ditakdirkan...ngeh3..
.nak dijadikan cerita bagaimana kami terpergi kat PYOUR RESTAURANT nie sebab miss andriyani duk ngidam makan chiken chop...
erm rasa nyer biasa jek..pastu sikit lak tue rasa kat celah gigi jek
....................pastu semua giler lensa kan .............
jadi jom layan aksi2 dak-dak sengal nie....

..................................yang tengah adalah budak yg suka anti kat aku.............

............
...................................jom aku perkenalkan ahli-ahli rombongan makan-makan nie...nie makhluk nie nama nyer masni...muka dia nampak dr luar so serius...ngerr...
tapi aku sikit aku tak takut...ngerr
..............
......
..............nie lagi makhluk tuhan yg rase dirinya comel..keh3..
kami angguk jek tanda setuju...
..konon jek dlm hati semua x rela akuii....hahahhaha....
...selalu terasa aku nie suka cari gaduh ngn dia...
layan kan jew dia nie....tuk memeriahkan suasana...
....
seretusnyerrr.....

..................yang pakai tudung hitam bernama marye dan warna hijau tue andriyani....
tak thu la napa malam nie nasib mereka tak berapa baik gambar mereka asyik blur jek...
...nie burung hantu dalam umah ...orang lain dah tidur tapi mereka bjemaah depan tv sambil on9..ketawa dan terus ketawa walau tak kelakar pon...tergamak dia panggil aku kanak2 istimewa...apa yer nak gelar kan ini budakk...
........pastu terjumpa ahli rumah yang lain iaitu scomot makan dgn classmte dia....
tzah pula semenjak dua menjak selalu hilang banyak tol programnyerr...
....................thats alll.............

Monday, July 12, 2010

Makan dan terus makan

.............welcome tue JOHNNY'S....
......
...
...

half day pergi membeli belah dgn motor rempit aku...
walau cuaca panas tetap teruskan bawak tapi pakai helmet cover hitam legap dapat menepis lalu menghalang cahaya matahari ..menyerap ke kulit ku yg hitam manis..manis ker...???,,..ngeh3...
tempat terakhir aku dan emak adalah di dataran pahlawan melaka ..untuk membeli kasut lagi..tapi nie kasut jalan-jalan ..tapak dia leper jek..jadi pergerakan mudah...
.....nak tengok kasut apa...
.....
..
...
tak yah la tunjuk..hari nie nak cerita pasal makan jek,,,so ,apa yang best sangat makan di Johnny's nie..
harga one set rm8.90..after tax and service rm 10.40..tapi kalau tambah steamboat ker dan sebagainyer memang agak mahal la untuk student mcm aku nie...
..... ini lah pertama kali belanja my mom...lagi pun dah lapar tahap gaban ..food court pun dah tutup...tak kan la nak makan fast food jek kan..
....
.....

...........
.......
....

.........nasi goreng pineapple nampak tak menyelerakan tapi sangat sedap...terbaik dari ladang..rm8.90 one set termasuk sup tom yam+air teh cina+aiskrm+ menu nasi or mee..tapi bila total tax dan service tax RM10.40..ok la kan kalau makan kat restaurant fastfood harga makanan lebih kurang sama jek..baik makan nasi kat sini...air boleh refill...kalau nak makan steamboat kat sini pun ada tapi suka makan steamboat kat seoul garden sebab pakej murah...
..........
........
................mak makan kuey tiaw sup..erm sedap..
........
...
with mak saya...muka kami tak sama...saya ikut rupa ayah saya..orang tua cakap sejuk anak perempuan ikut muka ayah..marah cepat reda..tepat sekali..ngeh3...
ini pertama kali belanja mak makan ...mak cakap sedap makanan disini dan yang penting ada cop halal..sila jangan was-was yerk....

Thursday, July 8, 2010

Bila Aku Gila Shoping....







...........sekarang musim jualan murah dah suam-suam kuku ...
tapi nafsu membeli tetap ada..
bila tengok benda yang berkenan dihati sambil mata terkebil-kebil , 
mulut bergerak-gerak...air liuh mula meleleh...
mula la raba kocek kanan -kiri...
.ketuk-ketuk wallet mengharapkan ada ada seringgit dua ringgit..opss tak cukup..
cepat berlari-lari ke mesen ajaib..ohss...
duit tinggal cukup-cukup duiT minyak...
tekak tercekik tak per..
yang penting balik tidur nyenyak sebab dapat barang yang diimpikan..
...................SANGAT TERUK..............


.........hasil tangkapan yang diperolehi.......
;
...
....
.....
.............
......................
..................................
.....

...................
ketinggian 152cm...berat 55 kg..saiz kasut amat tak sesuai..iaitu 8...hahahahah...
terkejut jurujual tue....sambil dahi berkerut-kerut...aku tunjukkan jari jemari kaki aku yang panjang...menyebabkan saiz 7 dan 6 tak sesuai lagi untuk aku....walaupun sales girl tue cakap nanti kasut tue akan kembang aku x percaya seh...banyak kasut aku macam nie tapi saiz 6 or tujuh jari jemari kaki ku tak dapat bernafas...cian dier...

...
.....
.....
.....
................
...................................
.....................
.......................
nie lak kasut wedges saiz 8 jugak..saiz gergasi....yang penting jari jemari tak terkeluar terjojol...
wedges nie tak la ttinggi sangat maybe 2 inchi..jadi mudah nak berlari-lari jika lambat ke kelas...
or mengejar seseorang yang aku admire untuk berjalan beriringan..*sangat gedik*...nger,...
..............
......................
............................
sekian hasil tangkapan  saya untuk dibawa ke  UPSI .......<........>.........

Sunday, July 4, 2010

..Bila Jadi Yang Kedua

 
 
dah 2 hari rumah aku sunyi tanpa adik-adik dan ibu ayah 
kerana menghantar enor ke Universiti Utara Malaysia di Sintok ..
jauh nun bersempadan dengan Thailand..
jadi hari ini aku dan adik aku ..ala yang muda setahun jek dari aku tue..maka kami pergi la ke bandar Melaka..bukan jauh pun 20 minit jek dari umbai...
pergi la bersiar2 di dataran pahlawan dan mahkota parade...
sambil tu rembat la mana-mana barang yang berkenan kan..tanpa disangka2 adik aku nie nak jumpa duda dia..maksud duda disini adalah gelaran untuk untuk exbf adik aku nie..tau..
nak settle beberapa perkara...aku mula tak bagi la...tapi kena gak jumpa...yang peliknyer dah putus tapi dudaduda dia nie belikan jam vincci..heran aku...so aku tanya la kat  adik aku  kenapa dia belikan jam tangan.. 
rupernyer adik aku mintak balik jam yang dia bg kat masa bezdaynyer...
tapi duda nie tak nak bagi ar..nak simpan wat kenangan...BUWEKSS..
Jadi nak adil duda nie belikan jam yang sama jenama la...ermm...malas aku nak layan budak2 bercinta..ceh padahal selisih setahun jek..
aku dah berapa kali nasihat kat dia ..dah berbuih mulut aku nie pot pet pot pet jangan main rembat jek ambil seseorang jadi bf kita walaupun pada mulanyer skandel2..la...biasa ar tred org sekarang...
bukan memilih..tapi tengok sekarang..kat politeknik merlimau dia couple ngn ko...kat negeri dia Johor rupernyer ada makwe lagi satu..aku dah agak dah...kan...kan...kan...
sekarang tiap -tiap malam adik aku nangis sebab tertipu...
tema hidup aku senang jek bukan rugi apa-apa tinggalkan orang macam tue sebelum keadaan jadi lebih parah ...sebab the end of story duda tue akan pilih the first love at Johor tue..sebab alasan yang akan diberikan ialah
1dia mesti dah lama kawan or..
.2.mak ayah dah kenal
3.termakan budi
.............nie adalah hasil kajian aku.............
...............aku rasa nak cekik jek ex bf  or duda aku tue....dia boleh cakap apa kat adik aku..kenapa perangai kakak awak macam tue..tue baru aku buat muka belum bersuara ..
kalo aku mula bersuara sure 7 keturanan dia benci aku..hahahahah..ada aku kisah...
...yang sana nak...yang sini nak..
aduhai-aduhai..kalo hensem aku faham la ramai peminat...nie kategori D..tapi ada hati nak pasang 2..
sangat tak boleh dimaafkan....ingatkan kalau tak hensem setia..tapi haprak...
Akhir kata...dari aku just single is simple couple make trouble...
...........
..............
............
...............


Thursday, July 1, 2010

The Last Sentinel Lobo..She Wolf..


peh...telenovela dari Filipina iaitu The Last Sentinel Lobo ni cerita nya meruntun jiwa aku ni..sangat-sangat 
beremosi ketika aku menonton nya..aku tak melepaskan setiap episod demi episod..tapi terlepas juga beberapa episod kerana sebab - sebab yang tak dapat dielakkan ...nak bagi tahu disini ke...tak perlu kot...paling best masa aku dengan housemate menonton bersama-sama telenovela ini...babak noah kena tangkap dengan Luna dan Lyka terpaksa berpisah dengan Noah..memang meruntun hati ni..bila Lyka menangis memang betul-betul menjiwai watak...bila habis jek babak tue..serentak kitorang menjerit bersama-sama...peh..memang berkesan la di hati..penuh suspen..romantik ..sedih ..kecewa...semua ada dalam telenovela nie..aku tabik la kepada pengarah dan penulis skrip cerita ni...bila tengok cerita walaupun diluar kepercayaan agama islam dan mana-mana agama..tapi pengarah cerita ini berjaya menyakinkan penonton bahawa cerita ini memang wujud jek..tapi ....sekadar dogeng sahaja la...kalau tengok bersama-sama dengan housemate aku..erm..memang la best syiok...kadang -kadang boleh nangis bersama-sama..aku lak susahnyer nak nangis..cuma menangis dalam hati jek..kalau tengok kat rumah bersama-sama dengan adik -adik aku nie ermm...bila part romantik jek...adik aku yang no 2 or 3 akan cakap..eh jom kita tengok muka kak long..time tue muka memang tengah senyum-senyum..*sangat poyos* ...macam la aku nie syok sendiri tengok tv...dah cerita tue jiwang habis sampai aku teremosi terlebih2 sudah...telenovela Lobo nie pun hampir tamat..erm..hope adalah telenovela yang best dan mencabar emosi nie...tapi aku anti sangat telenovela indon dan mexico...cerita yang poyo yang amat..serius aku tak pernah layan cerita tue,,k..tapi hasil pemerhatian aku terhadap telenovela Filipina..cerita cinta dia meruntun jiwa dan rasa nak masuk dalam tv tue..hukhukhuk....tapi tema dia mesti cari mencari...sekejap hero cari heroin..pastu dah berjumpa...pastu hero lak hilang..heroin pergi cari..pastu last2 dua-dua hilang...dan pelakon -pelakon pembantu mencari meraka...erm sama macam sanay wala nang wakas dan cerita pangako sayo..aku tak tengok lak..sebab duk hostel.....
mula-mula masa tengok cerita She Wolf nie..hero heroin nie  tak kenal la...best ker cerita nie...hero nyer la muka iras-iras diether ocampo..pakwe Kristen hermosa yang berlakon telenovla sanay wala nang wakas...tapi nie hero she wolf badan tegap sikit...bila layan demi layan setiap episod best la cerita nie...dan sehingga la episod  sekarang nie...masa Noah tertembak Lyka...peh terasa sebak macam aku yang jadi Lyka...hahahahha...*syok sendir seh*..tue jek la nak ulas..letih nak tulis panjang2 macam nak jawab esei paper major n minor aku jek..uweksss...