Friday, June 3, 2011

Semua gila Drama Nora Elena





Semua sekarang sedang gila dengan Drama Slot Akasia Nora Elena....

apa yang best cerita nie...jalan cerita dia la...dari novel diadaptasi ke tv...memang la best...kalau cerita dalam novel nie....skrip dia mantap...


sekarang ni mana-mana girl buat status kat fb nak husband mcm Seth Tan alasan yang bagi sebab dia kacak +kaya+romantik....tue jek....hello??? dia tue la yg merosakkan masa depan Nora Elena...pasal Seth la dia tak dapat kawen ngn orang dicintai...memang kita hanya mampu merancang tuhan tentukan...


kita sentiasa disogokkan dengan drama+novel yang mengambarkan seseorang tue akan bahagia kalau heronya kacak +kaya+romantik ..dan heroin mesti cun gila+bijak +pandai masak +solehah....seriusly tak de ok...tue semua dalam novel + dan drama jek....memang la kena letak pelakon cun2+hensem kalau tak tak de sape nak tengok....kan....kan,,...kan.....



erm penonton yang tak hensem + tak cun mesti akan cakap bestnya jadi Nora ...cantik dapat lelaki kaya+hensem +romantik.. mcm Seth ...kan...kan....jangan nak tipu...ramai buat status kat fb bertuahnya badan dapat Seth la ...nak cari ciri2 husband mcm Seth la....


hakikatnya Seth tue la yang rosakkan hidup Nora...tapi maybe sekarang dia dah hinsap...tue nak tebus balik kesalahan dia kat Nora...kalau la Eid tahu sure dia belasah Seth kan....kan....





erm...asal lak aku nak emosi kat sini...nie semua gara2 Drama Nora Elena...la nie

So...moral dalam cerita nie....kita susah nak cari yang perfect dalam pasangan hidup....Nora cantik+bijak+sopan santun tapi dah kena tet...tet...paham2 sendiri la...
Seth lak kaya +hensem romantik+bertanggungjawab tapi tak amalkan hidup islam

So....korang tentukan apa yang ciri2 pasangan yang korang nak hensem+kaya atau cantik tak menjamin apa2...tapi kaya tue penting gak kan.....hahhahahahhaha...

1 comment:

anisyafrina said...

aku tak suka drama tak realistik ni.. mane ade laki mcm seth.. ceh! ekekeke~